Месец: м.г

„Театар, љубов моја“ во Трговиште, Р. Бугарија

Нашиот театар, на 21ви Јуни во Трговиште, Р. Бугарија,

ќе настапи со претставата „Театар, љубов моја“ од Валери Петров

во режија на Деан Дамјановски,

во претставата играат:

Кица Ивковска

Зорица П. Панчиќ

Кети Борисовска

Талија Настова

 

„Тоалет за дами“ на МТФ „Војдан Чернодрински

Народниот театар „Јордан Х.К.Џинот“ оваа година на 53-тиот Македонски Театарски Фестивал – „Војдан Чернодрински“ во Прилеп, ќе настапи со претставата „Тоалет за дами“ од Родолфо Сантана,

во режија на Деан Дамјановски

Асистент на режија: Елеонора Теова

Драматург: Сашо Димоски

Сценографија: Филип Коруновски

Костимографија: Катерина Чукниева

Музички соработник: Сашко Костов

Актери:

Кица Ивковска

Васил Зафирчев

Ирена Илиевска

Кети Борисовска

Маја Љутков

Талија Настова

Марија Стефановска

Зорица П. Панчиќ

Весна Димитровска – Бобевски

Драгана Босниќ

Слободанка Чичевска

Александар Велјановски

„Вдовицата се мажи“ со две награди во Москва

„Вдовицата се мажи“ на Велешкиот театар со две награди на фестивал во Русија Театарот „Јордан Х.К-Џинот“, Велес со претставата “Вдовицата се мажи” ги доби наградите за најдобра странска прет„Вдовицата се мажи“ на Велешкиот театар со две награди на фестивал во Русија Театарот „Јордан Х.К-Џинот“, Велес со претставата “Вдовицата се мажи” ги доби наградите за најдобра странска претстава и најдобар актерски ансамбл на Интернационалниот театарски фестивал “Руска класика”-Лобња во Москва, Русија става и најдобар актерски ансамбл на Интернационалниот театарски фестивал “Руска класика”-Лобња во Москва, Русија