Вести

ШЕКСПИРИЈАДА

Универзитет за аудивизуелни уметности ЕФТА Скопје

Испит по актерска игра 5

„ШЕКСПИРИЈАДА“

Класа по актерска игра на проф. Дејан Пројковски

                                                Асс. Андреј Цветановски

                                                Демонстратор – Марија Петреска

 1. Венецијански Трговец
 • Шајлок – Никола Јанев
 • Антонио – Андреј Лалчевски
 • Басанио – Кристијан Саздовски
 1. Макбет
 • Макбет – Андреј Лалчевски
 • Лејди Макбет – Марија Кондовска
 • Вештерки – Кристина Гиева

   Ванеса Тримчевска

   Марија Баркова

 • Банко – Матеј Стојковски
 1. Хамлет
 • Хамлет – Харис Салковски
 1. Ромео и Јулија
 • Ромео – Никица Јанковски
 • Јулија – Марија Баркова
 1. Ромео и Јулија
 • Ромео – Кристијан Саздовски
 • Јулија – Марија Кондовска
 1. Ричард – Лејди Ана

Ричард – Томе Станковски

Лејди Ана – Кристина Гиева

 1. Ричард – Елизабета

Ричард – Андреј Лалчевски

Елизабета – Марија Кондовска

 1. Макбет – Лејди Макбет

Макбет – Матеј Стојковски

Лејди Макбет – Марија Баркова

 1. Отело – Дездемона

Отело – Кристијан Саздовски

Дездемона – Ванеса Тримчевска

 1. Лир – Регана – Гонерила

Крал Лир – Матеј Стојковски

Регана – Кристина Гиева

Гонерила – Марија Кондовска

 

Ние сме од таков материјал, од кој и соништата се направени, и нашите мали животи се заокружени со сон! – Бура, Вилијам Шекспир

 

Did you like this? Share it!

0 comments on “ШЕКСПИРИЈАДА

Comments are closed.