АРХИВА НА ПРЕМИЕРИ ПО ГОДИНИ

2013 година

ПОСЛЕДНИОТ БАЛКАНСКИ ВАМПИР

2012 година

НОЌИТЕ ВО БЕЛ САТЕН
ШАШАРДИСАНИ ВРЕМИЊА
БЕТИЈА

2011 година

НОРА
ММЕ КОЈ ПРВ ПОЧНА
ТРЕПЕРЕЊЕ
ОНЕГИН

2010 година

БАХАНАЛИИ
ГЕНЕРАЛНА ПРОБА ЗА САМОУБИСТВО
ЗЛОСТОРСТВО НА ОСТРОВОТ НА КОЗИТЕ

2009 година

МУШИЧКА
ТЕРОРИЗАМ
ЧЕРНОДРИНСКИ СЕ ВРАЌА ДОМА
ЖЕНИ
БЕЛЕГ ОД ЧОВЕЧКИ ЗАБИ

2008 година

ПТИЦИ
ЏИНОТ УЧИТЕЛОТ
ВЕСЕЛИТЕ ЖЕНИ ОД ВИНДЗОР

2007 година

ПРОКЛЕТСТВОТО НА ИЗГЛАДНЕТАТА КЛАСА
ДА СЕ ЗАБОРАВИ ХЕРОСТРАТ
Х-ХАМЛЕТ

2006 година

ВРАЌАЊЕ
ЖЕЛЕЗНО ПИЛЕ
БРАЧНА ИГРА
ДОН ЖУАН
ГАЛИЛЕО
ДОМ ЗА ПТИЦИ

2005 година

ЖЕНИ ВО НАРОДНОТО СОБРАНИЕ
ВООБРАЗЕН БОЛЕН
ДУШИЧКА
И ШТО СЕГА
ХАМЛЕСТИЈА
СОМНИТЕЛНО ЛИЦЕ

2004 година

НА ПОЛКОВНИКОТ НЕМА КОЈ ДА МУ ПИШУВА
ЅВОНАРОТ НА БОГОРОДИЧНАТА ЦРКВА ВО ПАРИЗ
БРАЧНИ ПОНУДИ (МЕЧКА И ПРОСИДБА)
ЧЕТВРТАТА СЕСТРА
ОРЕСТ
ВТОРИОТ ТЕСТАМЕНТ
ЦРВЕНКАПА И ЈАНА
ЗАСПАНИОТ ДЕДО МРАЗ

2003 година

ШОУ ЗА ЕДНА ЖЕНА
ВО САМОТИЈАТА НА ПАМУЧНИТЕ ПОЛИЊА
ДОМОТ НА БЕРНАРДА АЛБА
ЅВЕЗДАНКА И ВОЛШЕБНИКОТ
ОБЛАЦИ
БУДЕЊЕ (ЧЕЛИК ЧАМАК)
НОВОГОДИШНА ЖЕЛБА

2002 година

ДВЕ, ТРИ ЗГОДИ ЗА КОШНИЧКА ЈАГОДИ
СТРИП ШЕКСПИР
ПИЈАНИСТОТ
ЛИСИСТРАТА
ПРОВИНЦИСКИ ПЛЕЈБОЈ
СОНОТ НА СМЕШНИОТ ЧОВЕК

2001 година

БАЈКА ЗА МРТВАТА ЦАРСКА ЌЕРКА
ФИЛОКТЕТ
ДУПЛО ДНО
РАДОВАН III

2000 година

КОМЕДИЈА А
ИЗМАМНИЦИ
ЕЛЕШНИК
ОЈДИП ТИРАНИН
ЗМЕЈОТ
ЦАРСКАТА ЌЕРКА МРАЗУЛКА
ДОМА

1999 година

НЕВАН – СРЦЕТО НА СВЕТОТ
ПАТЕНТАЛИЈА И ТЕНТЕЛИНА
ПЛУТОС
КАТЕ КАРАТЕ
ЗАСПАНИОТ ДЕДО МРАЗ

1998 година

ЉУБОВНА ВРТЕЛЕШКА
СЕРДАРОТ
ВАЗНА ОД ПОРЦЕЛАН
МАЈА И КРАДЦИТЕ

1997 година

БОЖИЛАКОТ И СМРТТА
ЕМИГРАНТИ
СОНАТА ВО А-МОЛ
ЗЛАТНАТА РИПКА
БАКХИ
ТЕШКО Е ДА СЕ РЕЧЕ ЗБОГУМ
ЧЕТИРИЕСЕТ МАЧЕНИЦИ (ПОЛКОВНИКОТ ПТИЦА)
НАТПРЕВАР ЗА МРАЗОНАСЛЕДНИКОТ НА ДЕДО МРАЗ

1996 година

СИВО СО ПРИЗВУК НА ОЛОВО
ФОРТИНБРАС Е ПИЈАН
ИФИГЕНЕЈА ВО АВЛИДА
ЦАРЧЕ ЖАРЧЕ
АДВОКАТОТ ПАТЛЕН
СМРЗНАТИОТ ПИНГВИН

1995 година

АРЛЕКИН – СЛУГА НА ДВАЈЦА ГОСПОДАРИ
ЛОНГ ПЛЕЈ
ПРИКОВАНИОТ ПРОМЕТЕЈ
ПОЛИЦАЈЦИ
НОВОГОДИШНА СКАЗНА ЗА ВОЛКОТ И ТРИТЕ ПРАСИЊА

1994 година

ЗМЕЈОВИТЕ ЗАМИНУВААТ
РЕВИЗОР
ХЕКУБА
КИЛИБА
НОВОГОДИШНА ЛОВЕЧКА СКАЗНА

1993 година

КРАЛ ИБИ
ВРЕМЕ ЗА СОНУВАЊЕ
ОДАМ НА ЛОВ
АНТИГОНА
ГРЕШНИТЕ СЕ УТЕШИЈА
ЗАСПАНИОТ ДЕДО МРАЗ

1992 година

УТЕШЕНИЕ ГРЕШНИМ
ЕЛЕКТРА
ЏИНОТ И СЕДУМТЕ ЏУЏИЊА

1991 година

БРАЧНИ ПОНУДИ
КРЧМА НА ПАТОТ ЗА ЈЕВРОПА
АХ, ТАТКО, ТЕШКО МИ Е ЗНАЈТЕ ОД ВОЈНИТЕ ШТО ГИ ПРАЈТЕ или ШАМОКЛО И АВГУСТИНА
НАЖАЛЕНА ФАМИЛИЈА

1990 година

ПРЕЧИСТУВАЊЕ
ЦАРСКИОТ ПАЖ

1989 година

ПОСЛЕДНИОТ БАЛКАНСКИ ВАМПИР
НА СЕЧИЛО
КРИСТАЛНО СРЦЕ
ШУАБИ АП

1988 година

СМРТТА НА ТАРЕЛКИН
БОЛНИЦА НА КРАЈОТ ОД УМОТ
ВУЈКО ВАЊА

1987 година

ЖЕНИДБА
ДОН ЖУАН
ХАМЛЕТ ОД ДОЛНО ДИВЈАЦИ

1986  година

КРАЛ ИБИ
ПАНУРГИЕ

1985 година

КОБНОТО ТРКАЛЦЕ
БУМЕРАНГ

1984 година

ПЕШ
КУКАВИЧИНО ЈАЈЦЕ
СОМНИТЕЛНО ЛИЦЕ

1983 година

РАСКОЛНИКОТ ОД ХЕТИИМ/ЏИНОТ
СЛУГА НА ДВАЈЦА ГОСПОДАРИ
ГРОФ МИЛИВОЈ

1982 година

ЗЛОСТОРСТВО И КАЗНА

1981 година

ЦАР ТРОЈАН
МЛАДОСТА ПРЕД СУД

1980 година

ЧОРБАЏИ ТЕОДОС
СУД

1979 година

... И ТАКА ЈА ПОВИКАА ТАЈНАТА
КОЈ ЌЕ ГО СПАСИ ОРАЧОТ

1978 година

ЦРНИЛА
СТАПИЦА ЗА БЕСПОМОШЕН ЧОВЕК

1977 година

МЕДЕЈА

1976 година

ВЕЈКА НА ВЕТРОТ
СВАДБА

1975 година

ВРАЌАЊЕ

1973 година

АЛ БИГОРИИ
ДОН ЖУАН ВО ПЕКОЛОТ
АХ ДОБОГА, МИСТЕР ДРИНК, СМИРЕТЕ СЕ

1972 година

ЦАР ТРОЈАН
ЈАЗОВЕЦ ПРЕД СУД

1971 година

СИНА РУЖА ЗА ПРИНЦЕЗАТА
ФИЛОКТЕТ
СТРАДАЊАТА НА Г-НОТ МОКИНПОТ
СЕРДАРОТ
СКИЦА ЗА ГОБЛЕН СО ПАЛЈАЧИ

1970 година

КРАЛОТ УМИРА

1969 година

ПТИЦИ БЕЗ ЈАТО
ОДАМ НА ЛОВ
ВАРИЈАЦИИ НА ТЕМИ
ЈАЗЛИ

1968 година

ЗАБАВА
ЗООЛОШКА ПРИКАЗНА
КИР ЈАЊА
ГУЛИВЕР МЕЃУ КУКЛИТЕ

1967 година

КРАЈ НА ИГРАТА

1966 година

СЛУЖБЕН ПАТ
ИГРА НА ЉУБОВТА И НА СЛУЧАЈОТ

1965 година

СТАПИЦА ЗА БЕСПОМОШЕН ЧОВЕК
ПРИМЕРЕН МАЖ
КОШТАНА
ЗАД БОЖЈИОТ ГРБ
СВЕТЛАНА ЈА БАРА СРЕЌАТА
ЧЕКАЈЌИ ГО ГОДО
ЛЕГЕНДА ЗА РАЦИН
ОГНЕНА ЛАМЈА

1964 година

ПОГЛЕД ОД МОСТОТ
ЗОНА ЗАМФИРОВА
БАРОНОТ МИНХАУЗЕН
БОГОМИЛСКА БАЛАДА
ПОКОЈНИК
СТАРЕЦОТ КЛИМОЕ
НАШИОТ РЕВИЗОР
МАНДРАГОЛА
`РТОТ НА ДОБРА НАДЕЖ
БОРЈАНА

1963 година

ШЕГА СО СТАНЕЦ ТИРЕНА
ЗА ЗАТВОРЕНИЦИТЕ ОД АЛТОНА
СИНО И ЦРВЕНО ВО ВИНОЖИТО
ЛУСИ КРАУН
ВЛАСТ
СВЕКРВА
ВОЛШЕБНА ПЕСНА
КУЛА ВАВИЛОНСКА
ВОЛШЕБНО КИЛИМЧЕ
КАРОЛ
НА МОРСКАТА ШИР
СИ ГИ ЗГРЕШИЈА МАЖИТЕ

1962 година

ДВА ЦВАНЦИКА
АЈША
ОЛИВЕР ТВИСТ
ТРИ ЛУДИ ДЕНА
РИБАРСКИ КАРАНИЦИ
УЛИЧНИ МУЗИКАНТИ
ГЕНОВЕВА
КЕКЕЦ
ВУК БУБАЛО

1961 година

СКРОТЕНАТА БЕС
НА КРАЈОТ НА ПАТОТ
ПАРИТЕ СЕ ОТЕПУВАЧКА
КОНКУРС
ЛЕКЦИЈА
АЛЕКСАНДРА
КУКЛАТА НА МАЛАТА КОЗЕТА
КОГА Е ЖЕНАТА НЕМА
СВАДБЕНО ПАТУВАЊЕ БЕЗ МЛАДОЖЕНЕЦ

1960 година

Д-Р
ЛИСИЦАТА И ГРОЗЈЕТО
НАШИТЕ ДРАГИ ДЕЦА
ИВКОВА СЛАВА
КАМЕНО СРЦЕ
МОРАЛОТ НА ГОСПОЃАТА ДУЛСКА
ГОСПОДАР НА СВОЕТО ТЕЛО
СКРЖАВЕЦ
ЖОРЖ ДАНДЕН
ВО ПОТРАГА НА РАДОСТА

1959 година

ЧОВЕКОТ ОД МАРС
МАЛИТЕ ПТИЧАРИ
ПРЕЖИВЕАЛИЦИТЕ НА НИКОЛЕТИНА БУРСАЌ
СТУДЕН ТУШ
ОДМАЗДА
ЛОГАРИТМИ И ЉУБОВ
ДРВЕНА ЧИНИЈА

1958 година

БЛУДНИЦА ДОСТОЈНА ЗА ПОЧИТ
ЧИЧО ТОМОВАТА КОЛИБА
ЃАВОЛШТИНИТЕ НА СКАПЕН
БОГ ДА ЈА ПРОСТИ ТЕТКА
МЛАДОСТА ПРЕД СУД
ДА НЕ ПОМИНАЛ ОТТУКА МЛАД ЧОВЕК
СОСТАНАРКА
ИНТРИГА И ЉУБОВ

1957 година

ДОСЕТЛИВА ДЕВОЈКА
ЧУДНО ПАТУВАЊЕ
ВЕЈКА НА ВЕТРОТ
ШКОЛА ЗА ЖЕНИ
РАСЦВЕТАН ЈАСМИН
СЛУГА НА ДВАЈЦА ГОСПОДАРИ

1956 година

МОНСЕРАТ
МАНДЕ (ТРИПЧЕ ОД УТОЛЧЕ)
ШАРЕНА ТОПКА
ЖЕНАЧКА И МАЖАЧКА
СО СИЛА ЛЕКАР
ЛАЖА И ПРЕЛАЖА
ЈАЗОЛ
ЛУЃЕ

1955 година

СОМНИТЕЛНО ЛИЦЕ
БЕЗ ВИНА ВИНОВНИ
ЖЕНА САТАНА
ВОЛШЕБНА ШУПЕЛКА
ЗАЕДНИЧКИ СТАН
ЗУЛУМЌАР
ТАКА МОРАШЕ ДА БИДЕ
БИБЕРЧЕ
МЛАДОЖЕНЕЦ ОД АМЕРИКА

1954 година

БЕСЕН ТЕОФИЛ
ЛУЃЕ БЕЗ ВИД
МРТВИТЕ НЕ ПЛАЌААТ ДАНОК
ГОЛТАРИ
КОШТАНА
ПОКОНДИРЕНА ТИКВА
ВЛАСТ

1953 година

ФАМИЛИЈА БЛО
ОГНЕНА ЛАМЈА
ЗОНА ЗАМФИРОВА
БЕЛГРАД НЕКОГАШ И СЕГА
ЗЛАТНАТА РИПКА
ЧЕСТ
ГОСПОЃА МИНИСТЕРКА
НАРОДЕН ПРАТЕНИК
МАКЕДОНСКА КРВАВА СВАДБА
ДОЛГОНОГ, МЕШЛО И ДАЛЕКОГЛЕД

1952 година

МИНИСТЕРСКА КРИЗА КИРИЈА
ДВА СПРЕМА ЕДЕН
СИЛЈАН ШТРКОТ
СВОДНИЧКА
ИНСПЕКТОРОТ ДОЈДЕ
ВЛАСТ (АНАЛФАБЕТ, СВЕТСКА ВОЈНА, ЕДНА ПРЕДИЗБОРНА НОЌ)
ТОПКА ТРОПКА
УЧЕНИКОТ НА ЃАВОЛОТ
ЧОРБАЏИ ТЕОДОС
СЕЛСКА УЧИТЕЛКА

1951 година

ДЛАБОКИ КОРЕНИ
АНТИЦА
ВИСТЕНКО И ПРАВДЕНКО
ПОП КИРО И ПОП СПИРО
СВЕТ
ДОХОДНО МЕСТО

1950 година

ЧОРБАЏИ ТЕОДОС
ВТОРО ПРИШЕСТВИЕ
ОЖАЛОСТЕНА ФАМИЛИЈА
БЕГАЛКА
СОМНИТЕЛНО ЛИЦЕ

1948/49 година

ОБИЧЕН ЧОВЕК
ПРОТЕКЦИЈА
ПЕЧАЛБАРИ
ДЕН ЗА ОДМОР
ПРИЈАТЕЛСКО СРЦЕ

 
     
 

Copyright © NET STUDIO total production