Роден - 1980г.

Дипломирал на ФДУ-Скопје, во 2003година, во класата на Владо Цветановски.

Вработен е  во Народниот Театар „Јордан Х.К.Џинот“ од 2005 година.

Од 1998 година соработува и со театарот „ Скрб и утеха “ од Скопје.

Основач и организатор на фестивалот  Македонско културно лето „ПРЕСПА “  - Р.Албанија.

ЕДМОНД СОТИР

Во периодот од 2000-2002г. претседател е на студентското здружение  на македонците во Р. Албанија

 
 

Клеант во „Вообразен болен“
Ѓока во „Сомнително лице“
Теди во „Враќање“
Никодим во „Железно Пиле“
Пиеро во „Дон Жуан“
Неоптолем во „Дом за птици“
Малком во „Проклетството на изгладнетата класа “
Стражарот во „Да се заборави Херострат “
Слугата и Херакле во „Птици “

ФИЛМОВИ :

„ Тајната книга војник “

СЕРИИ :

„Во наше маало “
„Глужд во времето “
„ Јунакот падна, бајракот не падна “ (во улога на Јане Сандански )

 
     
 

Copyright © NET STUDIO total production