Автор
Душан Ковачевиќ

Режија
Стојан Стојаноски

Костимографија
Тања Медарова

Сценографија и Музика
Стојан Стојаноски

Превод
Ненад Витанов

Кореографија
Маја Каревски

Дизајн на видео
Данчо Стефков

Рекламен материјал
Данчо Стефков
Јордан Витанов

Улоги
Јордан Витанов
Владимир Тулиев
Славица Манаскова
Едмонд Сотир
Кирил Гравчев

Инспициент
Славиша Ѓеорѓиев

Светло Мајстор
Маријан Тодоровски

Тон Мајстор
Лазо Теов

Изработка на костими
Снежана Пауновска

Гардероба
Јулијана Ангеловска

Шеф на Сцена
Дејан Трипуновски

Реквизитер
Спасе Петрушев

Сценска Техника
Игор Гаврилов
Дејан Крстевски
Никола Пауновски
Ѓоре Павлов

Никола Подлешки

Уметнички директор
Васил Зафирчев

Директор
Јордан Витанов

ПРЕМИЕРА 19.11.2010

 


Претставата “ГЕНЕРАЛНА ПРОБА ЗА САМОУБИСТВО” создава слика на транзицијата, една виртуелна транзиција, една транзиција во театар - која рака на срце, не се разликува од транзицијата околу нас. Само постои  една мала разлика – во театар се пука но не се убива, во театар се смееме - се смееме на горката вистина  дека лагата, алчноста, криминалот и суетата ги разоруваат основните човечки вредности како ...

Стојан Стојаноски

 

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Copyright © NET STUDIO total production