Родена - 1979 г.

Завршила во Бугарија,  во класата на Александар Илиев

Во Народниот Театар  „ Јордан Х.К.Џинот”  работи од 2003 година

КЕТИ БОРИСОВСКА

 
 

Амелија во  „Домот на Бернарда Алба “
Кралот во „ Звезданка и волшебникот “
Вампирџијата во„ Будење“
Нина во „ Новогодишна Желба “
Улога во „ Облаци “
Гласникот во „ Орест “
Младата во „ Жени во Народното Собрание “
Анжелика во „ Вообразен  Болен “
Марица во „Сомнително лице “
Смртта во „ Дон Жуан “
Ема во „ Проклетството на изгладнетата класа “
Граѓанин во  „ Да се заборави Херострат “
Поетот и Гласникот во „ Птици “

Драмско студио „ Солза и Смеа “ – Битола :

Костанца Вебер во „ Амадеус “
Девојката во „ Вечера за Духови “
Бароницата Кастели  во  Господа  Глембаеви “

 
     
 

Copyright © NET STUDIO total production