Автор
Дејан Дуковски

Режија
Александар Ивановски

Костимографија
Тања Медарова

Сценографија
Валентин Светозарев

Авторска Музика
Сашко Костов

Шминка
Даница Лепојевиќ

 

Улоги
Васил Зафирчев
Маја Љутков

Роберт Ристов
Кица Ивковска
Самоил Стојановски

Зоран Љутков
Кети Борисовска
Александар Ѓеоргиев
Кирил Гравчев
Славица Манаскова


Инспициент
Славиша Ѓеорѓиев

Светло Мајстор
Маријан Тодоровски

Тон Мајстор
Лазо Теов

Шеф на Сцена
Дејан Трипуновски

Реквизитер
Спасе Петрушев

Гардероба
Лаура Шкортова

Сценска Техника
Игор Гаврилов
Дејан Крстевски
Никола Пауновски
Ѓоре Павлов

Плакат и Програмче
Данчо Стефков

Уметнички директор
Васил Зафирчев

Директор
Јордан Витанов

ПРЕМИЕРА 09.06.2011

 

“ММЕ кој прв почна” е нихилистичка пиеса за љубовта која претставува одредена пост-модерна верзија на “Боженствената Комедија” на Данте. Хард кор реализам и етерична поезија во едно. Таа е стратешки редослед на средби помеѓу вистински луѓе, исполнети со мисли, чувства и страдање, но во исто време и фантазија. Eгзистенцијалистичка поема посветена на безмилоста на животот. Суровост, мачење и несовладлив бес излегуваат од усните на карактерите додека рамнодушно нанесуваат до бескрај интензивна болка и понижување кон оној спроти нив. Седумте постомодернистички градени епизоди ја отвораат и ја претставуваат релативизацијата, или неуспехот на седумте највисоки морални категории: чувство, радост, верба, љубов, надеж, грев и чест. На крајот останува само хаосот, и сред него – човекот, духовно мртов.

 
 

 

 

 

 

Copyright © NET STUDIO total production