Родена - 1982 г.

Дипломира на ФДУ во Скопје во класата на Професор Владимир Милчин.

Како млад актер остварува забележителни актерски остварувања во театарски, филмски и други проекти

МАЈА ЉУТКОВ

 
 

Пупунецот и Гласник во ,, Птици ,,
Ерита во ,,Да се заборави Херострат ,,
Дона Елвира во ,, Дон Жуан ,,
Дончо во ,, Глогов џбун ,,
Ала во ,, Контаминација ,,
Молита во ,, Сеништа,,
Васа во ,,Госпоѓа Министерка ,,
Медо во,, Волшебниот коњ ,,
Хатире во ,, Старата куќа ,,
Малечката во ,, Малечката ,,
неколку ликови во ,, Комши капиџик ,,
неколку ликови во ,, Синдром Чернодрински,,

КРАТКИ ФИЛМОВИ:

Златко не сака да стане
Хорор

ТВ СПОТОВИ:

Т  мобиле – тандем
Скопско пиво
Т – Мобиле
Космофон

ТВ АНГАЖМАНИ:

Наутро од 7  - Телевизија Канал 5
 
     
 

Copyright © NET STUDIO total production