Автор
Братислав Димитров

Режија
Ненад Витанов

Костимографија
Александра Крнинова

Сценографија
Филип Коруновски

Графички Дизајн
Данчо Стефков
Филип Коруновски

Улоги
Јордан Витанов
Зоран Љутков
Васил Зафирчев
Маја Љутков

Инспициент
Славиша Ѓеорѓиев

Светло Мајстор
Маријан Тодоровски

Тон Мајстор
Лазо Теов

Изработка на костими
Снежана Пауновска

Гардероба
Јулијана Ангеловска

Шеф на Сцена
Дејан Трипуновски

Реквизитер
Спасе Петрушев

Сценска Техника
Игор Гаврилов
Дејан Крстевски
Никола Пауновски
Ѓоре Павлов

Никола Подлешки

Уметнички директор
Васил Зафирчев

Директор
Јордан Витанов

 Тоа што некогаш било скандал, денес е незабележливо.

Тоа што денес е незабележливо, можеби еден ден ќе биде врвна вредност.

Умтноста е естетска игра и упад во непознатото. Тоа подразбира превземање ризик во естетска, етичка и секоја друга смисла.

Во природата нема ништо лошо. Само нашата социјална употреба ги прави нештата добри или лоши.

Се обидов да склопам пиеса во која ликовите ќе говорат свој текст а не мој. Се обидов да ги испитам границите на слободата на говорот, содржината и формата, а истовремено да не бидам насилен. Ваквата сизифофска амбиција во пракса обично е невозможна, но ние постојано треба да се обидуваме!

И на крајот, се надевам дека „Ноќите во бел сатен“ е пиеса за осаменоста и паничната потреба од љубов.

Братислав Димитров

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Copyright © NET STUDIO total production