Роден – 1975г.

Дипломиран актер на ФДУ - Скопје

РОБЕРТ РИСТОВ

 
 

 “Бездушна неда” во режија на Јошико Чума – Уса
“Лифтот од горе”
 “El grande play” - театарската трупа La ribot Шпанија и Велика британија, “Враќање на црниот витез”
"Show me" корео перформанс комуникација преку интернет врска со дејствие паралелно на две сцени Македонија и  The kitchen - New York
УСА во режија на Caths weis – УСА,
“Драга Елена Сергеевна”- режија Александра Ковачевич- Алексич, Југославија “Пат за Парамарибо”
“Кабаре- Скопје”
"Духови" во режија на Светлозар Гагов – Бугарија
“Хомоеректус”
“Long play”, Мадрид, Шпанија
режисер на перформансот “ Сонување (Дреаминг)
“Се за мојата мајка“
“Галеб”
Ана - авторски проект на Ѕвездана Ангеловска
“Бегај еве ја жена ти”
“Мушичка”
“Марш во кревет”
“Еден човек на едно време”
,,Хипертензија”
“Ленче од Австралија”
“Бети на село”
“Дом за птици ”
“Не се шетај гола”
Новогодишниот караван на Космофон за деца со посебни потреби низ цела Македонија
Хуманитарна новогодишна претстава Пајчето Патко одиграна пред деца со церебрална парализа
“Топлината  во ноември”
“Гола до пола”
Асистент на режија во “ Брачна понуда”

ТВ СЕРИИ, ФИЛМОВИ, ДРАМИ :

Светот на бајките
Детето без страв
ММЕ
Македонски приказни
Ти си жива
Котел
Случајот Ковач
Јас - акаунт менаџерот
Гласот на светлината

ТВ ВОДИТЕЛ НА КВИЗОВИ:

Клуч
Ако знаеш.
Мултимедијален перформанс “Манипулација”.
Активен соработник во “театар крик”.
Автор на текстови за деца.
Режија на претстави за деца

 
     
 

Copyright © NET STUDIO total production