Родена - 1964 г.

Завршила Академија за ТВ, кино и интернет комуникации во Бугарија, во класата на Александар Илиев. 

Вработена е во Народниот Театар „ Јордан Х.К.Џинот “ од 1986 година.

Автор на неколку текстови за детски претстави.

Режија на неколку претстави за деца и млади.

СЛОБОДАНКА ЧИЧЕВСКА

 
 

Електра во „Електра“
Антигона  во „Антигона“
Касандра во „Хекуба“
Клитемнестра во „Ифигенија од Авлида“
Хор во „Бакхи“
Сиромаштијата во „Плутос“
Јокаста во „Едип“
Жената во „Сердарот“
Лампита во „Лисистрата“
Ученикот во „Облаци“
Првата жена во „Жени во Народното Собраание“
Елена Тројанска во „ Орест “
Соња во „Злочин и казна“
Попова во „Мечка“
Ана Андреевна во „Ревизор“
Рима во „Бајка за мртвата царева ќерка“
Кате во „Полковникот птица“
Ангустина во „Домот на Бернарда Алба“
Гертруда во „Х Хамлет“
Доста во „Железно пиле“
Ела во „Проклетството на изгладнетата класа“
Доменика во „На сечило“
Смералдина во „Комедија А“
Слугинката во „Љубовна вртелешка“
Гијамета во „Адвокатот Патлен“
Леонтина во „Одам на лов“
Људмила во „Смртта на Тарелкин“
Дона Елвира во„ Дон Жуан“
Тоанета и Лујза во „Вообразен Болен“
Розамунда во „Крал Иби“
Госпоѓа Дринк во „И што сега?“
Ана Далдерс во„ „Младоста пред суд“
Дарче во „Конкурс“
Велика во „Бегалка“
Анастасија во „Кукавичино јајце“
Анѓа во „Сомнително лице“
Илинка во „Утешение грешним“
Филозофот во „Панургие“
Босилка во „Хамлет од Долно Дивјаци“
Кловнот во „Змејовите заминуваат“
Г-ѓа Превеана во „Кабаре“
Нада во „Шуаби –ап“
Евридика во„Пречистување“
Светле во „Соната во А-мол“
Симка во „Нажалена Фамилија“
Актер во „Џинот и седумте…“
Сара Бернар во „Крчма на патот за Јевропа“
Соседката во „ Време за сонување“
Илинка во „Скапоцена нива“
Сестрата во „ Болница на крајот од умот“
Параскева во „Дупло дно“
Дездемона ,Кралот и духот во „Стип Шекспир“
Арделија во „Провинциски плејбој“
Кузманица во „Будење“
Вера во „Четвртата сестра“
Мугра во „ Сердарот-за секогаш љубов“
Продавачот на закони во „Птици“
Велика во „Џинот учителот“
Магда во „Телеграма“
Марија Чернодринска во „Чернодрински експрес“
Г-ѓа Смит во „Ќелавата пеачка“
Новинарката во „Ние“
Јана-самовила во „Зајдисонце“
Трудната во „Дрвеница“
Мајката кралица во „Кристалното срце“
Флеризонда во „Шамокло и Августина“.

ФИЛМОВИ:

На Балканот не се пие чај
Елегија за тебе

ТВ СЕРИИ :

Погрешно време
Сербез Донка
Македонски народни приказни

РАДИО ДРАМИ :

Крвава кошула
Коце и Коца

 
     
 

Copyright © NET STUDIO total production