Автор
Драгана Лукан Николоски

Режија
Нина Николиќ

Кореографија
Симона Спировска

Сценографија
Мери Георгиевска

Костимографија
Мери Георгиевска

Избор на музика
Борис Минов

Улоги
Јордан Витанов
Зорица П. Панчиќ
Слободанка Чичевска
Весна Димитровска


Инспициент
Никола Подолешки

Организатор
Славиша Ѓеоргиев

Светло Мајстор
Маријан Тодоровски

Тон Мајстор
Лазо Теов

Гардероба
Јулијана Ангеловска
Лаура Шкортова

Шеф на Сцена
Дејан Трипуновски

Реквизитер
Спасе Петрушев

Сценска Техника
Игор Гаврилов
Дејан Крстевски
Никола Пауновски
Ѓоре Павлов

ПРЕМИЕРА 07.10.2011

 

 

„ТРЕПЕРЕЊЕ“

 

Приказните на големите автори се секогаш актуелни и живи. Но, тука станува збор за приказна од еден поинаков агол. Приказната на Антон Палвлович Чехов и Олга Книпер, содржи во себе многу мистерија, многу таинствени нитки кои секогаш ќе оставаат празен простор исполнет само со воздишка, само со три точки...

Треперење, е приказната на Олга Книпер, приказна на една жена која во исто време била обожувана и омразена, осудена и воздигната. Една жена толку современа во нашето време, блиска и опиплива, жива и севременска како приказните на Чехов...

Олга Книпер, заглавена во тријаголникот помеѓу Маша(неговата сестра) и Лика(жената која никогаш нема да престане да го сака) и секако на средината Тој самиот Чехов, кому Маша секогаш ќе му биде сестра, а за Лика секогаш ќе има довлно разбирање и сочуство. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright ©