Родена - 1972 г.

Дипломира на ФДУ - Скопје во 1994 година.

Во НУЦК ,, Јордан Х. К. Џинот ,, - Велес од 1995 г.

ЗОРИЦА П. ПАНЧИЌ

Гостувала како актер во :

Народен театар – Штип
Театар за деца и младинци
Кумановски Театар
Младински културен центар
Театар Скрб и Утеха

Соработка со:

Мултимедија
Колозов Театар
Академска Театарска Работилница
Театар Мира Лектира

Раководител на  драмски студиа:

2 години во Културно информативен центар – Скопје
2 години во Македонски народен театар - Скопје

 
 

Беатриче во,, Арлекин, слуга на двајца господари ,,
Жената во ,,Полицајци ,,
Хамлет во ,,Фортинбранс е пијан ,,
Ифигенија во ,,Ифигенија од Авлида ,, 
Океанида во ,, Окованиот Прометеј ,, 
Трговка во ,, Адвокатот Патлен ,, 
Хор во ,, Бакхи ,,
Сопруга во ,, Љубовна вртелешка ,,
Марија во ,, Сердарот ,,
Немата во ,, Вазна од порцелан ,,
Хермес во ,, Плутос ,,
Пријателка во ,, Змејот ,,
Нина во ,, Бајка за мртвата царска ќерка ,,
Коломбино во ,, Провинциски плејбој ,,
повеќе улоги во ,, Стрип Шекспир ,,
Кристина во ,, Дупло Дно ,, 
Катја во ,, Четвртата сестра ,, 
Слободата во ,, Будење ,,
Мартирио во ,, Домот на Бернарда Алба ,,
Поли во ,, Дом за птици ,,
Папагалот во ,, Галилео Галилеј ,, 
Митра во ,, Железното Пиле ,,
Жена и Старица во ,, Жени во народно Собрание ,,
Шарлота во ,, Дон Жуан ,,
Клементина во ,, Да се заборави Харострат ,,
Офелија во ,, Х - Хамлет ,, 
Ирида во ,, Птици ,,

Мост
На Балканот не се пие чај
Денес, утре...
Вампирџии
Историја К
Елегија за тебе.

Позајмен глас за голем број ТВ рекламни спотови

ТВ Водител на : Сител Бамбини
ТВ серии : Волшебно Тркало, Мартин од скалите

 
     
 

Copyright © NET STUDIO total production