Вести

„Тоалет за дами“ на МТФ „Војдан Чернодрински

Народниот театар „Јордан Х.К.Џинот“ оваа година на 53-тиот Македонски Театарски Фестивал – „Војдан Чернодрински“ во Прилеп, ќе настапи со претставата „Тоалет за дами“ од Родолфо Сантана,

во режија на Деан Дамјановски

Асистент на режија: Елеонора Теова

Драматург: Сашо Димоски

Сценографија: Филип Коруновски

Костимографија: Катерина Чукниева

Музички соработник: Сашко Костов

Актери:

Кица Ивковска

Васил Зафирчев

Ирена Илиевска

Кети Борисовска

Маја Љутков

Талија Настова

Марија Стефановска

Зорица П. Панчиќ

Весна Димитровска – Бобевски

Драгана Босниќ

Слободанка Чичевска

Александар Велјановски

Did you like this? Share it!

0 comments on “„Тоалет за дами“ на МТФ „Војдан Чернодрински

Comments are closed.