Нови информации

Среќен роденден Славица!

Славица Манаскова (01.10.1985) е македонска актерка, дел од ансамблот на Народниот Театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“. Дипломира во класата на проф. Владимир Милчин (2009), а нејзина прва професионална претстава е „Жени“, продукција на Велешкиот театар од 2009 година. Дел од улогите остварила во претставите: „Баханалии“, „Лили“, „М.М.Е кој прв почна“, „Генерална проба за самоубиство“, „Онегин“, „Последниот балкански вампур“„Медеја“, „Сара“, „Свадбата“, „Сестрите Прозорови“, „Принцезата и гускарот“, „Црвенкапа“ и други. Од филмски улоги се издвојува улогата на Фани во „Илузија“.

Did you like this? Share it!