Нови информации

Шумска болница

„ШУМСКА БОЛНИЦА“

Автор: Македонка Јанчевска

Режија: Слободанка Чичевска

Драматургија и адаптација: Слободанка Чичевска и Катерина Момева

Асистент на режија : Елеонора Теова

Сценографија и дизајн на костими: Филип Коруновски

Музика: Сашко Костов

Изработка на костими : Студио Трезор

Изработка на рекламен спот: Данчо Стефков

ШУМСКАТА ВИЛА – Зорица П. Панчиќ

Рисот Марко – Фаик Мефаилоски

Штркот – Жарко Спасовски

Гуска 1 – Симона Димковска

Гуска 2 – Славица Манаскова Митрова

Полжавот – Самоил Стојановски

Лисицата, Чавката – Кети Борисовска

Ракот, Мечокот, Штурчето – Исидор Јованоски

Магарето, Жабокот – Благојчо Стојанов

Зајчето, Пеперутката – Маја Љутков

Јагнето, Пчелата – Талија Настова

Жабата – Орхидеја Дукова

Инспициент: Славиша Ѓеоргиев

Дизајн на рекламен материјал: Филип Коруновски

Тон: Сашко Костов,

Светло: Марјан Тодоровски, Зоран Јордев

Видео: Лаура Шкортова Гардероба : Јулија Ангеловска, Елена Кочановска

Реквизитер: Благој Илиев

Технички раководител: Никола Игнов

Сценска техника: Игор Гаврилов, Јовица Стаменовски,Ѓоре Павлов, Хишам Латифов, Горан Димов

Did you like this? Share it!