Month: м.г

Тој и Таа

Театар „Јордан Хаџи Константинов – Џинот“ го претставува „Тој и Таа“, интернет перформанс во време на физичка изолација, одговор на културата во време на криза. Серијалот од дванаесет епизоди на нашиот веб сајт!

Режија: Деан Дамјановски

Превод и драматургија: Сашо Димоски

Видеодизајн и монтажа: Филип Коруновски

Тој:

Благојчо Стојанов

Васил Зафирчев

Самоил Стојановски

Жарко Спасовски

Исидор Јовановски

Таа:

Талија Настова

Славица Манаскова

Маја Љутков

Зорица П. Панчиќ

Симона Димковска

Сободанка Чичевска

Кети Борисовска