Month: м.г

Орестија

Проект помеѓу Народен театар Јордан Хаџи Константинов – Џинот и Националната опера и балет

Автор: Есхил

Режија: Александар Ивановски, Деан Дамјановски, Ненад Витанов, Софија Ристевска – Петрушева

Кореорграф: Саша Ефтимова и Олга Панго

Костимограф: Раде Василев

Четири соби

„Четири соби“
Режија и адаптација на текст: Синиша Евтимов
Костимографија и сценографија: Александар Ношпал
Музика: Сашко Костов
Дизајн за промо материјал: Филип Коруновски
Играат:
Фаик Мефаилоски
Самоил Стојановски
Маја Љутков
Кети Борисовска
Талија Настова
Зорица П. Панчиќ
Симона Димковска
Жарко Спасовски
Исидор Јовановски
Благојчо Стојанов