Uncategorized

Среќен роденден Славица!

Славица Манаскова (01.10.1985) е македонска актерка, дел од ансамблот на Народниот Театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“. Дипломира во класата на проф. Владимир Милчин (2009), а нејзина прва професионална претстава е „Жени“, продукција на Велешкиот театар од 2009 година. Дел од улогите остварила во претставите: „Баханалии“, „Лили“, „М.М.Е кој прв почна“, „Генерална проба за самоубиство“, „Онегин“, „Последниот балкански вампур“„Медеја“, „Сара“, „Свадбата“, „Сестрите Прозорови“, „Принцезата и гускарот“, „Црвенкапа“ и други. Од филмски улоги се издвојува улогата на Фани во „Илузија“.

Тој и Таа

Театар „Јордан Хаџи Константинов – Џинот“ го претставува „Тој и Таа“, интернет перформанс во време на физичка изолација, одговор на културата во време на криза. Серијалот од дванаесет епизоди на нашиот веб сајт!

Режија: Деан Дамјановски

Превод и драматургија: Сашо Димоски

Видеодизајн и монтажа: Филип Коруновски

Тој:

Благојчо Стојанов

Васил Зафирчев

Самоил Стојановски

Жарко Спасовски

Исидор Јовановски

Таа:

Талија Настова

Славица Манаскова

Маја Љутков

Зорица П. Панчиќ

Симона Димковска

Сободанка Чичевска

Кети Борисовска

Известување

Почитувани,
Ве известуваме дека поради засилените мерки за заштита на населението, како и превенција од понатамошно ширење на вирусот, Театар “Џинот” Велес ги откажува претставите до 24-ти март.
Репертоар ќе биде објавен откако ќе запрат препораките за неодржување јавни настани.​
Ви благодариме на разбирањето!
Со почит,
Театар “Џинот” Велес