Нови информации

„ЦРВЕНКАПА“

„ЦРВЕНКАПА“

Претстава за деца во продукција на Театар „Јордан Х.К. Џинот“ – Велес

Сезона 2019

Режија: Деан Дамјановски

Адаптација: Сашо Димоски

Сценографија и видео дизајн: Филип Коруновски

Костимографија: Катерина Чукниева

Музички соработник и автор на сонг: Сашко Костов

Актери: Славица Манаскова – Црвенкапа

Кети Борисовска – Мајката

Весна Димитрова Бобевски – бабата

Васил Зафирчев – Волкот

Самоил Стојановски – Ловецот

Инспициент: Славиша Ѓеоргиев

Тон: Лазо Теов

Видео проекција: Лаура Шкортова

Светло: Марјан Тодоровски,

Гардероба : Јулија Ангеловска

Реквизитер: Благој Илиев

Технички раководител: Никола Игнов

Сценска техника: Игор Гаврилов, Јовица Стаменовски, Ѓоре Павлов, Хишам Латифов, Дејан Крстевски.

Did you like this? Share it!