Нови информации

Херои

ХЕРОИ 04:33

Театарска инсталација за еден гледач

Текст: Сашо Димоски

Режисер: Деан Дамјановски

Сценограф и дизајнер на промо материјал: Филип Коруновски

Костимограф: Елена Вангеловска

Изработка на костимографија: Раде Василев

Композитор: Сашко Костов

Видеодизајн: Данчо Стефков

Шминка: Адријана Станковска

Настапуваат: Васил Зафирчев, Исидор Јовановски, Кети Борисовска

ПРЕМИЕРА: 5 и 6 декември, @mkc_skopje во рамки на 45 МОТ во 18:00 часот

ПРЕМИЕРА: 09.12.2020 во 18:00 часот, сцена „Петре Прличко“.

Revolution Slider Error: Slider with alias -0433 not found.
Maybe you mean: 'pirouette-3' or 'vdovicata' or 'toalet' or 'siniot' or 'sumata' or 'teatarlj'

Среќен роденден Славица!

Славица Манаскова (01.10.1985) е македонска актерка, дел од ансамблот на Народниот Театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“. Дипломира во класата на проф. Владимир Милчин (2009), а нејзина прва професионална претстава е „Жени“, продукција на Велешкиот театар од 2009 година. Дел од улогите остварила во претставите: „Баханалии“, „Лили“, „М.М.Е кој прв почна“, „Генерална проба за самоубиство“, „Онегин“, „Последниот балкански вампур“„Медеја“, „Сара“, „Свадбата“, „Сестрите Прозорови“, „Принцезата и гускарот“, „Црвенкапа“ и други. Од филмски улоги се издвојува улогата на Фани во „Илузија“.

Тој и Таа

Театар „Јордан Хаџи Константинов – Џинот“ го претставува „Тој и Таа“, интернет перформанс во време на физичка изолација, одговор на културата во време на криза. Серијалот од дванаесет епизоди на нашиот веб сајт!

Режија: Деан Дамјановски

Превод и драматургија: Сашо Димоски

Видеодизајн и монтажа: Филип Коруновски

Тој:

Благојчо Стојанов

Васил Зафирчев

Самоил Стојановски

Жарко Спасовски

Исидор Јовановски

Таа:

Талија Настова

Славица Манаскова

Маја Љутков

Зорица П. Панчиќ

Симона Димковска

Сободанка Чичевска

Кети Борисовска