Сезона 2020

Добредојдовте во 2020: динамична сезона, изградена според естетиката на современите вкусови на публиката.

Во оваа сезона нашиот театар ќе ја продолжи практиката на означување светските драмски промени на светот. Почнувајки го наративот од нашата голема сцена продолжувајки со камерната естетика на малата сцена. Ние сме рефлексија на светот кој не окружува.   Репертоарни претстави

Што има на репертоар?

театар „Јордан Х.К. Џинот“ – ВелесГостувања

Добредојдовте во 2020: динамична сезона, изградена според естетиката на современите вкусови на публиката.

Соработката помеѓу театарските групи, институции, трупи, здруженија, секогаш биле извонредна важност за нашиот театар, така и оваа сезона,