Нови информации

Спанаќ со пржени компири

Праизведба на текстот на Унгарскиот  автор Золтан  Егреши во Македонија.

Претставата е современа комедија со одредени мелодрамски елементи, која ги третира осовременети проблеми на обичниот човек.  Во конкретниот случај тоа се тројца фудбалски судии, претставата го следи нивниот свет во текот на 90 минути додека трае еден натпревар. Иако можеби  првичен впечаток е дека темата е  фудбалот, темата е страста кон животот, страста кон љубовта, спротивниот пол, растежите и падовите. Тројца судии, тројца ликови, секој со своја приказна, секој на свој начин различни, со длабока емотивна приказна.

Автор на текст: Золтан Егреши

Режија: Ненад Витанов

Сценографија: Филип Коруновски

Костимографија: Александра Крнинова – Груев

Избор на музика: Ненад Витанов

УЛОГИ

Лаци – Фаик Мефаилоски

Уметникот – Жарко Спасовски

Сапунот – Владимир Тулиев

Did you like this? Share it!