Нови информации

Талија Настова

Име и презиме:Талија Настова

Родена: 01.03.1993,Велес

Дипломира: Дипломирана на Факултетот за драмски уметности ФДУ-Скопје при Универзитетот Св.Кирил и Методиј во 2015 година.

Вработена во театарот: 2015 година,Актер

Најзначајни улоги/претстави:

  • „Приказни од шестиот кат“,
  • „Класен непријател“,
  • „Старицата од Калкута“,
  • „Волшебникот од Оз“-Дороти,
  • „Добрата надеж“-Џо
  • Театар, љубов моја“,
  • Кралските копилиња“– Електра

Награди:

2016 – Награда за актерско остварување во „Старицата од калкута“ за најдобра млада актерка на фестивалот „Војдан Чернодрински“-Прилеп.

 

 

Did you like this? Share it!